shoppat

Idag vart det ett par nya fantastiskt snygga träskor från   http://www.calou.se/



dessa har jag gått och suktat efter länge och ett par skor kan aldrig vara fel.








Spinning

Ikväll var det spinning med pulsmätare så att alla kan se på storbildskärm om man fuskar, det gick riktigt bra!!


I morgon bitti blir det jogging till gymmet, därefter jobbar jag på hemmaplan och besöker frissan.
Härligt, härligt!!

No big deal

Plankan är hemma, som jag alltid har sagt det finns lösningar på allt.




Mannen var inte överdrivet förvånad över mitt nya projekt,men inte heller överentusiastisk.

Det var då på tiden att du haspade ur dig frågan Daniel......

Äntligen är de förlovade kronprinsessan och Daniel av folket ( det Bernadottska blodet bör spädas med nytt ).
Det var väll för väl att de fick bestämma själva, för vi är väll mot arrangerade äktenskap i Sverige!!




Vilket vackert par, Lycka till





Samtidigt kröp vår stadsminister fram ur sin grotta, eller var han nu har varit, jag trodde nästan att han var en myt men idag såg jag honom meddela att regeringen minsann gav Daniel Godkänt. Bra gjort stadsministern.

   Sorry fel bild.....                                                      .



Långpromenad i farleden runt kobbar och skär

Strålande vinterväder solsken och vindstilla. Väninna J bjöd in till promenad rund ön, hundarna fick härja fritt.




Maxon&Malva, lyckliga hundar.





Julaftons fyr








Alla foton, dotter A.



Gåta

Vi har vuxit ut ur våra lokaler på jobbet och nu kommer det diverse löst folk för att kolla på lokalerna,
igår var det en halvkändis ( känd genom sin Ex fru )


5 poäng:

Manlig norsk torsk 









4 poäng:

Jägare som överklagade indragande av vapenlicens








2 poäng:

Talar i runor eller runar i tavlor, helt enkelt snackar mycket skit






1 poäng:

Vart fångad av en svensk stormvind, viken snart bedarrade.





?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?



Ja visst, det var Runar , kanske han ska öppna ett väckelsecentum för norska smilgropar.












Stockholm city en torsdagnatt

Dotter A och kompis skulle komma hem från Idre torsdagkväll, så jag tog bilen till jobbet för att kunna hämta upp dem på cityterminalen. Vid kl.19 Ringde de och meddelade att bussen gått sönder ( i Rättvik ) och att en ersättningsbuss var beställd
Tänkte att det blir lagom att gå på bio med jag väntade, (Rosa pantern 2 med Steve Martin, vilken hade varit helt Ok att se en söndagkväll på TV ) Det var en konstig känsla, jag har aldrig förr gått ensam på bio.

När jag kom ut från bion hade ungdomarna just klivit in i ersättningsbussen och börjat åka. Som tur var hade jag tagit ledigt från jobbet på fredagen, det skulle bli en lång natt i Sthlm city, jag bekantade mig med alla stadsdelar, kollade alla snygga partymänniskor runt Stureplan. Jag vågade inte gå in bland de uppklädda människorna på hotel Anglais för att ta en kaffe utan åkte istället till Mc Donalds och tog en latte bland hungriga små youngsters.
Kl 0315 kom bussen och vi kunde åka hemåt, tog med mig morgontidningen in kl 0430 fredag morgon och somnade sött.


Ny följetong.... Plankan

Det vart ingen hämtning av plankan....(mitt vårprojekt  3 meter ekplanka, gjutna gavlar= bänk som rymmer många gäster)

Den gick inte in i bilen trots att jag fällde alla möjliga säten. Jag kollade iallafall hyvlingen och betalade. Jag får låna mannens bil modell större och göra ett nytt försök.

Kom och tänka på en annan planka ........


http://www.youtube.com/watch?v=b5FwXK5XpXo

Sportlovsvecka

Dotter A och kompis åker själva till fjällen, dotter E har jag tyvärr smittat med min förkylning så hon ligger i soffan och hostar. Själv har jag tagit sportlovsledigt på fredag får se om det blir någon aktivitet. Förr åkte alltid AC och jag med barnen till något äventyrsbad och bodde på hotell, den aktiviteten går bort nuförtiden.

Det ska gjutas i vår!!!!

Jag har hittat den ekskiva jag inte trodde fanns.!! 3 meter lång 10 cm tjock råek, nu ska det bli en ekbänk till trädgården. Tänk vad man kan hitta när man kör runt en ledig dag i


Hur som helst har jag sett några giganstiska ekstammar vid en gård, i fredags när jag åkte förbi hade jag tid att svänga upp och fråga om de möjligtvis hade tänkt att skiva upp stammen ( eller såga kanske det heter ). De skulle de inte än på något år, men han kände förståss en annan gubbe som han genast ringde och sa "det står en flicka här och vill köpa en tvåtum ekskiva har du det ??" Flicka !!! jag är 40+ minst ( Ok,han var ju runt hundra så han såg väll lite glest ).
Jag fick en vägbeskrivning och åkte till nästa gård där en grönklädd herre med gevär över axeln kom och mötte. DÄR fanns den, exakt som jag ville ha den, den skulle vara hyvlad och klar nästa vecka bara att komma och hämta. Undra hur jag ska få hem den? Jag har en vecka att fundera, och en vecka på att förbereda mannen hemmavid på mitt nya projekt.

Vill bara säga att det faktiskt finns en plan för hur denna bänk ska se ut, men vem vet det kanske bara blir en blompinne av ekskivan när jag är klar. Fortsättning följer...................

Ingredienserna är klara:
    +        +          +   


If....

If you see someone without a smile,
give them yours :-)


Funderingar på gymmet.........

Efter en välbehövd sovmorgon tog jag mig till gymmet, börjar det redan glesna i ledet av nyårslöftesstinna kroppsbyggare ? -det var jag och en man till.

Eftersom jag är nybörjare och tror att jag klarar det mesta själv, utan att gå på gratis introduktion för att eliminera skador och felbelastningar läser jag instruktionerna rätt noggrant...............och jag blir inte klokare.
Följande instruktion finns på en magplågare på gymmet:

Läs punkt 10 (bildkvaliten är inte den bästa men jag var rätt darrig efter träningen )





Hur fan kröker man ryggen tills den är helt utsträckt!!!!



 


Fredagskväll och fotboll....

.... det låter som en klyscha, men det är inte ett inlägg från en 30  årig man som går hem till polarna och tar med ett sexpack öl och sjunker ner i soffan, och kollar en repris mellan Manchester-Wigan , kliar sig i skrevet och tar en näve jordnötteroch -och JA jag har fördommar som jag måste bearbeta som alla andra. ( Men jag vet faktiskt att Manchester U. leder Premier league före Liverpool och Chelsea som för övrigt är mitt favoritlag )

Utan sanningen är den att vi snackar om en hårt arbetande 40+ morsa om efter jobbet , stressar hem kastar i sig middag  tankar bilen och halkar iväg  i dimman till en sliten inomhus hall och kollar in dotter A när hon med det nybildade laget spelar fotboll,  och det är såååå kul. Jag har som vanligt svårt att hålla tyst  trots att jag vet att dottern inte direkt uppskattar mina tillrop ( det ligger i släkten mamma I-L gapar alltid på idrottsliga evenemang såväl live som vid TV sändningar )

Dessutom väl framme har jag inte tillräckligt med kontanter, eftersom jag lyssnar på bankernas reklam att man inte ska ha kontanter i plånboken utan alltid använda kortet så banken kan ta ut hutlösa avgifter av båte handlarna och kortinnehavarna.... nåväl inträdet var 30 kr, jag hade en skrynklig 20:a i botten på handväskan, men jag lyckades charma.. eller kanske uttråka 14 åringen som satt i entrén och fick iallafall komma in.
Där mellan 2045-2400 satt vi på en träbänk och njöt av det fina passningsspelet av  dottern och laget.
 
Visst är livet härligt!!!!!



Glömde nästan eftersom jag är så effektiv och kan göra flera sakter samtidigt hann jag med en blixtvisit mellan matcherna hos familjen G, där jag överlämnade födelsedagspresenten till yngsta familjemedlemen som fyllde år i oktober - tänk vad tiden går fort!

Skeppsholmen runt

Nya livet trenden på jobbet innebär 30 minuterspromenad på lunchen i rask takt, då hinner vi skeppsholmen runt.
Här gick vi över bron längs vattnet, förbi husbåtar och skepp mitt i storstaden, helt fantastiskt härligt!


Sommartid......snart

Fick ett positivt SMS idag det är bara 7 veckor kvar till sommartid, det är ju underbart!!!


Dunskandalen

Jag kunde inte se Kalla fakta igår om dunplockning från levande gäss. Idag har det varit rena rama bombningen med försäkringar från leverantörer vilka hävdar att de verkligen har koll på att deras dun är plockat under kontrollerade former.....återstår att se,  Kalla fakta ska leverera namn på företag/tillverkare som inte tar ansvar, vilket jag tycker är jättebra. 


Mitt förtoende för  Åhlens steg avsevärt sedan de idag meddelat att de tillsvidare upphöra med all försäljning av dun- och fjäderprodukter. Inga dunprodukter kommer att köpas in eller säljas på Åhléns tills dess att vi har fullständiga garantier från samtliga av våra leverantörer att dunet i deras produkter kommer från döda fåglar.

Vi köpare får utnyttja vår konsumentmakt och ställa krav och det gäller inte bara dunprodukter!!!

10 besöket på gymmet....

.... kan inte se något resultat ännu men tålamod har jag aldrig haft.



På önskelistan

Visst det är långt tills jag fyller år men en sådan här rostfri termometer från Gerorge Jensen vill jag ha...vill ju kunna se när våren kommer smygande.


RSS 2.0